Heléne Mellquist a fost numită președinte al Volvo Penta

Heléne Mellquist este în prezent președinte al Diviziei Europene de Camioane Volvo.

Ea și-a început cariera la Volvo Group în 1988 și a ocupat numeroase funcții de conducere în cadrul companiei, între anii 2012-2015 ocupând postul de CEO al TransAtlantic AB. Heléne îl va înlocui pe Björn Ingemanson, care după o lungă și de succes carieră la Volvo Group, se va retrage în septembrie 2020. Heléne, născută în 1964, se va alătura echipei Volvo Penta pe 1 iulie și va lucra alături de Björn înainte de a-și ocupa noua funcție pe 1 septembrie.

„Mă simt extrem de inspirată să dezvolt această parte a grupului Volvo împreună cu echipa de la Volvo Penta. Cu portofoliul puternic de produse pe care Volvo Penta îl are atât în segmentul industrial, cât și în cel marin, îmi asum această sarcină cu așteptări și mult entuziastm.”

Heléne Mellquist

„După mai bine de 30 de ani la Volvo Group și aproape nouă ani de conducere Volvo Penta, sunt încântat să predau activitatea unui lider puternic și dinamic precum Heléne”, încheie Björn. „Sunt foarte mândru de ceea ce a reușit echipa Volvo Penta atât pe uscat, cât și pe mare și aștept cu nerăbdare să văd ce oferă compania în următorii câțiva ani. Este o perioadă emoționantă la Volvo Penta și sunt sigur că Heléne va face o treabă fantastică. ”