Volvo Penta a lansat noua generaţie de motoare D4 & D6

Cu peste 100.000 unitati produse, sistemele de propulsie Volvo Penta D4 si D6 au fost actualizate pentru a oferi mai multă putere și fiabilitate, în timp ce costurile de operare au fost reduse cu o treime.

Acestea sunt disponibile în trei variante diferite: Volvo Penta IPS, Inboard şi Aquamatic sterndrive.

Beneficiile privesc aproape fiecare aspect pe care proprietarii de barci îl consideră important, printre acestea numărându-se performanța, fiabilitatea, durabilitatea, costurile de funcționare și întreținere. De asemenea, îmbunătățirile conferă o experiență mai plăcută, o navigare mai confortabilă și o mai mare manevrabilitate.

Proiectate exclusiv pentru aplicații marine, modelul D4 de 3.7 litri şi modelul D6 de 5.5 litri furnizează cuplul specific Volvo Penta, asigurându-se că puterea maximă este transferată spre elice și în apă. Modificările sunt mai mult decât un facelift, majoritatea componentelor fiind reproiectate. D4 și D6 oferă performanțe cu puteri cuprinse între 150 și 480 CP. D4 are o putere maximă de 320 CP, în timp ce modelul D6 oferă o putere maximă de 480 CP.

Nu numai cu o putere mai mare cu 10% în întreaga gamă, aceste motoare sunt mai eficiente în ceea ce privește consumul de combustibil – între 0,5% și 7,0%.