VELUX 5 OCEANS îi prezintă pe cei mai curajoşi navigatori ai lumii

VELUX 5 OCEANS îi prezintă pe cei 8 participanţi la întrecerea în jurul lumii. Startul cursei se va da în data de 17 octombrie 2010, în portul La Rochelle, Franţa.

8 skipperi din 3 continente s-au înscris în cursa transoceanică VELUX 5 OCEANS şi vor naviga 30,000 de mile nautice pe parcursul a 9 luni, petrecând aproximativ 3000 de ore singuri pe vas. Alegând să concureze în cursa VELUX 5 OCEANS, skipperii devin legende ale navigatorilor lumii. De-a lungul istoriei acestui sport mai puţin de 180 de oameni au navigat singuri în jurul lumii, dintre aceştia doar 73 au reuşit să ajungă la linia de final şi 2 şi-au pierdut viaţa în încercarea de a duce la bun sfârşit cursa.

Concurenţii înscrişi în cursa VELUX 5 OCEANS:

Chris Stanmore-Major – 32 de ani, Marea Britanie, numele bărcii: Spartan,   clasa ECO 60. Este cel mai tânăr concurent al ediţiei 2010 VELUX 5 OCEANS. Acesta şi-a petrecut ultimii 10 ani lucrând ca marinar profesionist, concurând în toate regatele importante din Hong Kong. În ediţia de anul acesta a cursei VELUX 5 OCEANS, Chris va manevra ambarcaţiunea cu care Sir Robin Knox, cel mai în vârstă om care a făcut înconjurul lumii, a participat în ediţia precedentă a VELUX 5  OCEANS.    

 Zbigniew Gutkowski – 36 de ani, Polonia, numele bărcii: Globe, clasa ECO 60. Este unul dintre cei mai cunoscuţi şi experimentaţi marinari din Polonia şi speră să fie primul navigator din ţară sa care reuşeşte să ducă la bun sfârşit o cursă solo în jurul lumii.

 Simon Chalk – 37 de ani, Marea Britanie, numele bărcii: Ocean Planet, clasa ECO 60. Chalk este renumit ca fiind primul britanic – şi cel mai tânar marinar – care a traversat Oceanul Indian în anul 2003, dupa 107 zile extenuante petrecute pe mare. Deţine 9 recorduri Guinness World pentru traversarea oceanelor şi peste de 13,000 de mile nautice de-a lungul a 4 oceane.

 Brad Van Liew – 42 de ani, Statele Unite ale Americii, numele bărcii: Pro Form, clasa ECO 60. Un pasionat de adrenalină şi sporturi extreme, Brad Van Liew practică scufundări, motociclism de teren, călărie si vânătoare. Pasiunea pentru navigaţie a descoperit-o la vârsta de 13 ani când a participat la prima cursă pe mare.

 Christophe Bullens – 48 de ani, Belgia, numele bărcii: Ocean of Smiles, clasa ECO 60. Christophe Bullens şi-a numit barca Ocean of Smiles, promovând campania caritabilă Smiles ce are ca scop ajutorarea copiilor bolnavi de HIV. Bullens a început să practice yachting-ul dupa ce, în tinereţe, a experimentat bărcile cu motor.

 Garry Golding – 51 de ani, Australia, numele bărcii: Oz, clasa ECO 60. Garry Golding a fost constructor de bărci, broker, proprietar de magazin video. VELUX 5 OCEANS este prima experienţă de acest gen pentru australian.

 Charles Hedrich – 52 de ani, Franţa, numele bărcii: Respectons La Terre, clasa ECO 60. În ultimii ani, Charles Hedrich a uitat de cariera sa care nu avea legătură cu sporturile extreme iar acum este unul dintre cei mai renumiţi aventurieri din Franţa. A reuşit să navigheze fără oprire în jurul lumii, de unul singur, în doar 122 de zile.

   Derek Hatfield – 57 de ani, Canada, numele bărcii: Spirit of Canada, clasa ECO 60. Derek are la activ aproximativ 90,000 de mile pe mare parcurse în cele mai renumite curse şi este fără discuţie cel mai de succes navigator solo din Canada. În octombrie 2010, Derek va reveni pentru a doua oară la startul cursei VELUX 5 OCEANS, pregătit să înfrunte din nou provocarea supremă.

VELUX 5 OCEANS este cel mai important eveniment dintre cursele transoceanice la nivel mondial. Aflaţi mai multe despre cursă şi produsele VELUX accesând www.velux.ro.

Leave a Reply