Velux 5 Oceans a făcut publice datele oficiale

 
Velux 5 Oceanes a anunţat datele oficiale ale celor cinci sprint-uri oceanice în ediţia 2010/11 a cursei. Competiţia va începe şi se va termina în La Rochelle, Franţa.
  
1 La Rochelle – Cape Town – 7500 mile marine
Data începerii: 17 octombrie
Primul sprint oceanic va surprinde flota concurând prin faimosul golf  Biscaya înainte de a face faţă Atlanticului şi  frustrantului Calm Ecuatorial spre destinaţia din Cape Town, Africa de Sud, unde cele două mari oceane se întâlnesc.
  
2 Cape Town – Wellington – 7000 mile marine
Data începerii: 12 decembrie
Acest pasaj surprinde cursa la întoarcere pentru a treia oară în Noua Zeelandă , după ce a vizitat anterior Auckland în 1998 şi Tauranga în 2002 . Capitala Noii Zeelande va găzdui cursa pentru prima dată şi va fi locul ideal de recuperare pentru concurenţi după runda lungă de la Cape Town, înainte de a se pregăti pentru Sprintul  Oceanului Sudic în jurul Capului Horn până în Brazilia.
 
 3 Wellington – Salvador – 7400 mile marine
Data începerii: 6 februarie
Spiritul de petrecere va fi în aer în ziua de start a Sprintului Oceanic 3 – aceasta coincide cu Waitangi Day, o sărbătoare publică de comemorare a fondatorului Noii Zeelande în 1840. Acest Sprint se rezumă cu totul la Oceanul de Sud: temperaturi de îngheţ, mări montane, vânturi care ,,urlă” şi temutul Cape Horn. Flota va trebui să supravieţuiască tuturor piedicilor Mamei Natură înainte de a ajunge în Brazilia pentru prima dată de la cursa inaugurală din 1982. Flota va ajunge tocmai la timp pentru Carnavalul Salvador, cel mai mare din Brazilia, remediul perfect după greutăţile acestui sprint oceanic.
 
 4 Salvador – Charleston – 4000 mile marine
Data începerii: 10 aprilie
O altă ,,bătălie cu lumina”, vânturile imprevizibile ale Calmurilor Ecuatoriale şi vremea deosebit de grea din Atlanticul de Nord vor fi confruntate de flotă în Sprintul Oceanic 4, în drumul lor până pe coasta de Sud şi America Centrală. Destinaţia lor este oraşul istoric din Charleston, Carolina de Sud, care găzduieşte cursa în apele sale pentru a treia oară. Plecarea skipperilor va coincide cu HarborFest Charleston, un festival maritim de patru zile care sărbătoreşte marea, atrăgând peste 100.000 de vizitatori în fiecare an. 
 
5 Charleston – La Rochelle – 3600 mile marine
Data începerii: 14 mai 
Cuvântul ,,sprint” încapsulează într-adevăr ceea ce va fi finalul Velux 5 Oceans: o cursă alimentată de adrenalină peste Atlanticul de Nord şi înapoi în Golful Biscaya, unde La Rochelle va sărbători realizările skipperilor în încercarea de a finaliza Ultimate Solo Challenge. Ei sunt aşteptaţi să sosească în La Rochelle la începutul lunii iunie 2011 când va avea loc şi decernarea premiilor pe 11 iunie.
 
 Cursa a fost desemnată drept “‘The Ultimate Solo Challenge” , încă din 1982, datorită naturii startului-stopului cursei de mare viteză, acoperind cea mai mare distanţă şi cel mai mult timp de unul singur pe mare, spre deosebire de orice altă competiţie din întreaga lume. Este, de asemenea, o cursă oceanică internaţională care vizitează cinci continente şi oferă un profil mass-media la nivel mondial pe o perioadă de opt luni.
 

  

 
 
 
 

 
 
 

  

  
 
 
 

  

  
 
 
 
 

 

 

Leave a Reply