Un alt erou eco – Rainbow Warrior III

Rainbow Warrior III a fost comisionat de grupul activist Greenpeace International. Construcţia bărcii este programată pentru finalizare în 2011 şi va coincide cu cea de-a 40-a aniversare Greenpeace. Contractul în valoare de 23 milioane de euro a fost preluat de şantierul Fassmer, din Germania, în iulie 2009. Pentru ca acest superb exemplar să poată fi construit au fost strânse fonduri de la numeroşi sponsori.

Ambarcaţiunea de 57 metri va folosi energia eoliană în schimbul combustibililor fosili şi va încorpora tehnologie maritimă eco. Greenpeace intenţionează să folosească Rainbow Warrior III în campaniile sale de conştientizare a importanţei mediului înconjurător. Barca va asigura o platformă funcţională în campaniile desfăşurate pe mare şi în porturile de pe mapamond, în toate zonele climatice. Va avea capacitatea de a transporta şi lansa bărci gonflabile în condiţii meteorologice dificile. Nava oceanică va fi echipată cu cele mai noi echipamente electronice de pilotare, comunicaţie şi navigaţie.

În ciuda faptului că a fost scufundat, bombardat şi subiect al oricărei forme de intimidare, Rainbow Warrior va duce mai departe lupta unei cauze nobile ce face istorie.

Leave a Reply