Unitatea Torqeedo cu numărul 100.000 va echipa o ambarcațiune Spirit Yachts.

Torqueedo & Spirit Yachts: Noul Spirit 111 de 34 de metri va fi unul dintre cele mai mari veliere cu propulsie electrică din istoria maritimă. Yacht-ul va fi alimentat de un sistem Torqeedo Deep Blue 100i cu patru baterii de 40 kWh Deep Blue care îi pot oferi o autonomie de până la 40 nm la o viteza de 8 noduri – fără emisii. Ambarcațiunea de serviciu a noului Spirit 111 va fi și ea alimentată de un Torqeedo Cruise 10.0.

Dr. Christoph Ballin, CEO și co-fondator al Torqeedo

„Yachturile oceanice moderne pot fi cu adevărat neutre din punct de vedere al emisiilor de CO2 datorită mobilității electrice. Generatoarele puternice de motorină sunt demodate sau reduse la un rol de rezervă, deoarece yachturile cu vele pot genera ele însele energie folosind celule solare, hidrogenerare și generatoare eoliene.”

Dr. Christoph Ballin, CEO și co-fondator al Torqeedo

„Pe măsură ce navigați, vă refaceți stocurile energetice și vă întoarceți cu bateriile încărcate”, spune Ballin. „Liniște, energie, libertate și independență – oricine iubește să petreacă timp pe apă, așa cum fac eu, va recunoaște frumusețea pură a acestei idei.”

Torqeedo este lider de piață pentru mobilitatea electrică pe apă. Fondată în 2005, în Starnberg, compania proiectează și produce motoare electrice și hibride între 0,5 și 100 kW, pentru aplicații comerciale și de agreement.