Sojana a câştigat Round Redonda Race la Antigua Sailing Week

Superyachtul de 115 picioare a lui Peter Harrison şi-a doborât propriul record de 45 minute în cursa Round Redonda Race de 80 mile. Sojana a reuşit să scoată un timp de 7 ore, 9 minute şi 58 secunde. La cârmă s-a aflat legenda Cupei America, Peter Holmberg, iar echipajul a inclus numai profesionalişti, printre care şi yachtsman-ul Brian Thompson, britanicul care a doborât multe recorduri.

Prognoza de vânturi uşoare-moderate nu prevestea o desfăşurare prea interesantă a cursei offshore, dar din fericire briza a continuat să crească toată ziua, contribuind la crearea unui spectacol inedit de racing când vântul a atins 24 noduri la etapa de retur (return leg).

Startul 0900 s-a dat pe o briză din est de 11 noduri. Navigatorul irlandez Adrian Lee şi echipa sa internaţională de pe Cookson 50, Lee Overlay Partners – câştigător al Diviziei Racing a acestei curse de deschidere ale Antigua Ocean Series, Cursa Guadeloupe – a fost cea mai mare ameninţare a echipei de pe Sojana în această ediţie. Au stat înfipţi în spatele ei chiar de la început şi au menţinut presiune pe parcursul celor 40 de mile până la insulă. Totuşi, în briza crescândă, puternicul Farr, afişându-şi velele 3Di testate de Andrew Dove şi echipa sa, şi-a întins cu stil ,,veşmântul” şi s-a delectat cu o cursă rapidă, reuşind să se descotorosească de ameninţătoarea Cookson 50.

Când Sojana a trecut linia de finish, Cookson 50 nu se vedea deloc la orizont, iar situaţia unei victorii totale înclina în favoarea sa. Echipa Lee Overlay Partners şi-a făcut apariţia abia peste o jumătate de oră şi 33 minute, care la o estimare corectă nu era un timp suficient cât să doboare relizările Sojanei: onorurile de primire, noul record şi victoria totală.

Între timp, pe uscat, la Antigua Sailing Week se desfăşura Lay Day şi sute de competitori s-au reunit pentru activităţi sportive pe apă ce au avut loc toată ziua. A urmat petrecerea lay day imediat ce soarele a apus peste Falmouth Harbour, încheind încă o zi victorioasă la Antigua Sailing Week.

 

Leave a Reply