SILENT 55

default

Silent Yachts au lansat la Cannes modelul Silent 55, primul și singurul catamaran cu propulsie solar-electrică din lume. Yachtul folosește propulsia electrică silențioasă pentru o autonomie nelimitată, fără zgomot sau emisii și cu vibrații minime, fiind practic autosuficient.
Modelul expus la Cannes a fost echipat cu două motoare a 135 hW fiecare care pot ajunge la o viteză de până la 14 noduri. În alte versiuni, Silent 55 poate fi echipat cu două motoare a câte 30kW în versiunea Cruiser sau cu două motoare diesel a 220 CP şi două motoare electrice de 14 kW în versiunea Hybrid Power.
Cu 30 de panouri solare de înaltă eficiență, Silent 55 utilizează regulatoare de încărcare solară maximă (MPPT) și baterii cu litiu, care asigură posibilitatea de navigaţie pe tot parcursul nopții, în timp ce un invertor de 15 kVA oferă putere pentru toate aparatele de uz casnic aflate la bord.
Sistemele nu necesită aproape nici o întreținere și nu produc fum sau zgomot. Din acest motiv, costurile operaționale ale acestei ambarcaţiuni sunt substanțial mai mici comparativ cu yachturile care utilizează sisteme tradiționale de propulsie.