ZATTERA 24M

ZATTERA 24M – O IDEE SEMNATĂ DE RENZO PIANO ȘI OLAV SELVAAG & STUDIOUL DE PROIECTARE NAUTA

Noul yacht Zattera 24m care este în prezent în construcție la șantierul Castagnola din Lavagna, Italia, a început de la o idee semnată Renzo Piano și Olav Selvaag. Nauta Design și Francesco Rogantin au dat formă acestei idei și Siemens Energy a creat sistemul de propulsie.

Inspirat de visul de a putea trăi viața pe mare în tăcere spirituală și în armonie cu mediul natural, Zattera, care în italiană înseamnă plută, este mai mult un mijloc de a te bucura de viața pe mare decât un yacht adecvat. Construit din lemn durabil, designul său este redus și modern, cu linii simple și curate.

Puritatea și simplitatea sunt cuvintele care definesc cel mai bine inspirația lui Zattera. Acestea sunt realizate printr-un design care prezintă un bord liber asemănător cu o plută.

Liniile curate ale corpului sunt date cu un accent suplimentar de o suprastructură ușoară și transparentă din sticlă care pare să plutească și care permite un contact vizual direct, nestingherit, între om și natură. Sentimentul de la bord este unul de libertate, fiind scufundat în Natură, zburând liber.

Citește mai mult aici!