Rutele şi datele oficiale pentru ediţia 2011-12 Volvo Ocean Race

 

S-au afişat rutele şi datele oficiale ale ediţiei Volvo Ocean Race 2011-12, spre deliciul audienţei şi pasionaţilor de curse. Ediţia 2011-12 va dispune de un nou format al programului cursei în oraşele gazdă, inclusiv startul în Alicante, Spania şi finish-ul în Galway, Irlanda. Azores în Atlantic, Fernando de Noronha de pe coasta Braziliei şi Fastnet Rock, toate prefigurează pe traseu.

 Noul grafic al escalelor se va încheia cu o acţiune susţinută pe parcursul weekendului în oraşele gazdă. Preşedintele Volvo Ocean Race, Knut Frostad, a declarat că noul program al escalelor mizează pe două aspecte – primul, reducerea timpului petrecut de echipe onshore şi timpul pe care îl au disponibil între cursa In-Port şi Leg Start. În mod tradiţional, echipele ar fi schimbat yachturile de la modul offshore sailing la unul inshore şi invers pentru Leg Start. Prin fuziunea celor două evenimente se reduc costurile echipelor şi sponsorilor lor. Al doilea aspect priveşte întreţinerea publicului local cu un spectacol pe apă cum este Volvo Ocean Race, pe parcursul unui weekend incitant.

Racer-ii Pro-Am vor fi primii în agenda weekendului, când puterea autentică a yachturilor şi farmecul onshore al cursei sunt prezentate publicului şi invitaţilor. Aceste curse nu se iau în considerare la punctajul total al echipelor. A doua zi prevede bătălia echipelor participante în două curse In-Port, care se iau în considerare la scorurile totale. Traseul scurt al acestor curse In-Port şi apropierea de porturile şi plajele escale vor permite publicului să privească incitanta cursă de aproape, în timp ce echipele vor împinge yachturile la maxim, încercând să câştige importantele puncte în plus. Ultima va fi Leg Start când echipele îşi vor lua la revedere de la oraşul gazdă şi vor demara bătălia offshore către următoarea destinaţie.

Nu vor exista porţi de notare în această ediţie a cursei, dar flota va trebui să înconjoare nişte repere costiere faimoase. Prima rută (leg one) va surprinde echipele traversând insula Fernando de Noronha, la 200 mile nautice de coasta Braziliei. Datorită numărului crescut de atacuri ale piraţilor flota va naviga în jurul unei zone de excludere ce va fi adăugată la acest domeniu şi reducerea duratei cursei pentru a elimina orice pericol.

Pentru ruta opt (leg eight) de la Lisabona, Portugalia la Lorient, Franţa flota va concura offshore din nou pe o distanţă de 1.940 mile nautice, înconjurând arhipelagul portughez Azores înainte de a se întoarce către coasta de nord-vest a Franţei. Fastnet Rock este ultimul reper pe care navigatorii îl vor înconjura înainte de sprintul final către coasta de vest a Irlandei, spre finish în Galway.

Volvo Ocean Race va poposi în opt locaţii-escale pe cinci continente în numai nouă luni, iar Open 70′ va acoperi peste 39.270 mile nautice. Pentru mai multe informaţii vizitaţi site-ul oficial: volvooceanrace.com

Leave a Reply