Royal Huisman Apex 850

Royal Huisman Apex 850, cea mai mare goeletă din lume

Royal Huisman Apex 850 este, fără îndoială, cel mai ambițios concept care urmează să fie dezvoltat într-o relație exclusivă dintre Royal Huisman și renumitul designer de super-yachturi Malcolm McKeon. Acesta va avea o lungime de 85 metri și un catarg înalt de 107 metri care va domina cu siguranță peisajul marin oriunde în lume ar aruncă ancora. Minimalismul uimitor în fiecare aspect al designului radical al lui McKeon este menit să sublinieze grația și puterea de a domina oceanul a acestui  yacht cu adevărat extraordinar. Chiar și suprastructura din sticlă, care se intinde pe aproape 200 mp și cuprinde cabina de oaspeți și un salon de lux, pare a fi o prezență subestimată, aproape eterică.

Malcolm McKeon a descris în câteva cuvinte această ambarcațiune: „Experiența de navigație a Apex 850 va fi senzațională, cu viteze care depășesc viteza vântului în majoritatea condițiilor. Chila retractabilă și distribuția optimizată a greutății vor oferi stabilitate, confort și siguranță tuturor celor de la bord. Cârmele sale gemene cu aspect înalt vor oferi un răspuns rapid în orice condiții.”

CEO-ul Royal Huisman, Jan Timmerman, a adaugat: „Două dintre cele mai mari zece yachturi cu vele din lume, ATHENA și SEA EAGLE II, sunt construcții Royal Huisman iar Apex 850 va veni în completare, devenind cel mai mare membru al acestui cerc de elită. Fiecare yacht Royal Huisman beneficiază de cercetare, inovații și provocări ale construcțiilor noastre anterioare, astfel încât fiecare nou yacht să fie mai bun decât tot ce am construit până acum.”

Royal Huisman Apex 850, cea mai mare goeletă din lume