Richard Branson uimeşte cu noul concept de avion submersibil

Se pare că stelele s-au aflat într-o conjuctură foarte ciudată la naşterea sa pentru că viaţa miliardarului britanic, cu aspect de sex simbol hipiot şi mentalitate de epicurean antic, pare să ne amintească de permanenta luptă cu limitele.

Bransom nu se mai mulţumeşte doar cu închirierea catamaranului său de 105 picioare, Necker Belle. Acum ţinteşte spre noi orizonturi: un proiect nou, avionul submersibil numit Necker Nymph. Prototipul a fost conceput de Graham Hawkes, figură importantă a brandului Hawkes Ocean Technologies şi poate fi considerat un vehicul de altă sorginte, convertibil sub apă. Acesta este diferit de orice alt submersibil pentru că a fost special proiectat să se scufunde la adâncimi foarte mari în apele tropicale.

În ceea ce priveşte problema mediului înconjurător, iluminarea şi emisiile de zgomot reduse păstrează netulburate ecosistemele fragile ale oceanului. Versiunea curentă poate coborî la adâncimi de aproape 130 picioare, dar Bransom speră să cucerească adâncurile la peste 35.000 de picioare.

Şi pentru că tot ceea ce este ,,altfel” are şi un preţ pe măsură, se pare că prototipul l-a costat pe excentricul afacerist 415.000 £.

 

Leave a Reply