Pregătire sportivă în premieră

Lotul național de yachting se antrenează în condiții de top la Universitatea Maritimă din Constanța

Universitatea maritima Constanta_Yachting PleasureLotul național de yachting a început pregătirea intensivă de primăvară, în premieră, în baza nautică a Universității Maritime din Constanța (UMC), grație unui parteneriat semnat, în urmă cu două luni, între Universitate și Federația Română de Yachting. (FRY) Cantonamentul a început în data de 31 martie și va continua până pe data de 10 aprilie.
Lotului național de sportivi de performanță al FRY este compus din 22 de sportivi de la clasele Optimist și Laser și este condus de antrenorul federal, Liviu Doară, care este sprijinit de lectorul universitar, dr. Alexandru Micu.
Potrivit lectorului universitar dr. Alexandru Micu, ”pregătirea se face pe trei planuri: fizic, tehnic și theoretic”. ”Universitatea Maritimă a pus la dispoziție baza nautică de pe malul Lacului Siutghiol cu toate facilitățile necesare desfășurării unui cantonament de lot național. Sportivii au tot ce le trebuie, de la vestiare încălzite până la sală de curs dotată cu videoproiector”, declară dr. Alexandru Micu.
Antrenorul federal, Liviu Doară, mulțumește conducerii Universității Maritime ”pentru deschiderea pe care a manifestat-o în susținerea un sport nautic olimpic în România”. ”Este pentru prima dată când Lotul Național FRY poate să se antreneze în niște condiții decente având cazarea și locul pentru pregătire fizică, teroretică și tehnică în același loc”, spune Liviu Doară.