Noul şef al Statului Major al Forţelor Navale: contraamiralul Aurel Popa

 

Sâmbătă, 3 iulie, în Portul Militar Constanţa s-a desfăşurat ceremonia de predare – primire a funcţiei de şef al Statului Major al Forţelor Navale, în prezenţa ministrului apărării naţionale, domnul Gabriel Oprea, şi a şefului Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin.
   În cadrul activităţii au fost citite Decretul prezidenţial de avansare la gradul de viceamiral şi de trecere în rezervă a contraamiralului Dorin Dănilă şi ordinul ministrului apărării naţionale de numire în funcţia de şef al Statului Major al Forţelor Navale a contraamiralului Aurel Popa, fost comandant al Flotei. De asemenea, noul comandant a primit steagul de identificare şi marca de comandament a şefului SMFN.
   Ministrul Gabriel Oprea a mulţumit viceamiralului (r) Dorin Dănilă pentru activitatea şi eforturile depuse în timpul mandatului său şi l-a felicitat pentru succesele obţinute de Forţele Navale. De asemenea, ministrul i-a urat succes noului şef al SMFN, asigurându-l de tot sprijinul pentru îndeplinirea în cele mai bune condiţii a misiunilor Forţelor Navale.
   La ceremonie au participat reprezentanţi ai Statului Major General, ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, ai Bisericii Ortodoxe Române, ai administraţiei publice locale, comandanţi de mari unităţi şi unităţi din Forţele Navale, ofiţeri şi maiştri militari de marină activi şi în rezervă.

Leave a Reply