Moscow International Boat&Yacht Show 2010

Mai este doar o zi până la deschiderea celei de-a 18-a ediţii a celei mai mari expoziţii cu profil nautic din Rusia. Aceasta este organizată sub patronajul Federaţiei Ruse de Sailing, a Federaţiei Power Boat şi este susţinută de guvernul de la Moscova.

MIBS este gazda a peste 200 expozanţi veniţi din 26 de ţări, oferind un mix de nou intraţi pe piaţă şi nume binecunoscute din acest sector. Expozanţii valorifică acestă ocazie de a obţine o introspecţie în evoluţiile actuale din industria nautică. În afară de acest aspect, MIBS este renumit pentru atmosfera informală oferită de locaţia perfectă pentru a discuta afaceri şi de a construi relaţii comerciale de durată.

Şi cum piaţa nautică rusească s-a bucurat de o creştere masivă în ultimii 5 ani, iar statisticile prezic că cererea Rusiei pentru bărci importate, yachturi şi accesorii va continuă să crească si în următorii ani, acest eveniment este mult aştepat de către dealerii şi importatorii de ambarcaţiuni din Europa şi Asia.

Potrivit dealerilor, distribuitorilor şi experţilor independenţi, cifra de afaceri pe piaţa de yachting rusească a înregistrat creşteri anuale de 25-30%, din 2004. Mărimea totală a industriei ambarcaţiunilor la nivel mondial a ajuns la o valoare estimată de 25 miliarde în 2007. Cumpărătorii din Rusia şi Comunitatea Ţărilor Independente continuă să-şi extindă influenţa asupra pieţei de yachting. În 2006, comenzile din Rusia au totalizat 6-7% pe piaţa megayachturilor; în prezent ponderea lor este de 25-30%, ceea ce înseamnă că fiecare terţă comandă pentru un megayacht provine din Rusia, ceea ce nu este de mirare având în vedere că numărul milionarilor din Rusia a crescut cu 7% în anul 2007.
Revenind la expoziţia din acest an, trebuie să amintim că fiecare zi este dedicată unei destinaţii de sailing. Pe 15 aprilie puteţi afla care sunt cele mai bune oferte de charter în Croaţia, 16 aprilie este dedicată Italiei, 17 aprilie este dedicată Franţei şi Corsicăi, iar 18 aprilie este dedicată Insulelor Caraibe.

Târgul este deschis zilnic între orele 11 şi 19, iar vizitatorii care se înregistrează pe site-ul oficial al evenimentului (www.mibs-expo.ru) beneficiază de intrare gratuită.

Leave a Reply