Mercury lansează 1st Mate

Mercury 1st Mate, un nou produs pe piaţa europeană, a fost lansat la boot Düsseldorf de către Mercury marine, parte a companiei Brunswick.
1st Mate, implementat de Mercury şi Quicksilver, este primul motor cu sistem integrat de avertizare “om peste bord” și de descurajare a furtului bazat pe proximitate.

Pasagerii de pe barcă (până la 8 persoane) sunt încurajaţi să poate câte un dispozitiv portabil extrem de elegant şi, în cazul în care unul dintre ei cade peste bord 1st Mate oprește motorul şi/sau declansează alarma la bord și opțional trimite notificări la numerele de urgență. În cazul în care căpitanul unei bărci este singur pe barcă și sistemul detectează că a căzut peste bord, trimite un mesaj de primejdie către o listă de contacte de urgență pe care căpitanul le-a introdus în aplicaţie. Mesajul de primejdie include locația GPS și ora și data la care persoana a căzut peste bord.

Hub

Mercury 1st Mate este compus dintr-un hub inteligent, un set de dispozitive portabile și o aplicație pentru dispozitivele mobile care se integrează cu sistemele de propulsie ale ambarcaţiunii pentru a oferi caracteristici de siguranță și pentru a ajuta la securizarea ambarcaţiunilor/motoarelor.

Cele trei caracteristici principale ale Mercury 1st Mate sunt: monitorizarea și avertizarea în caz de om peste bord, posibilitatea de a lansa apeluri în caz de urgenţă și descurajarea împotriva furtului bărcii și/sau al motorului (sistemul blochează motorul în caz de furt).