Lufthansa-Regina Maria Regatta: 27-29 iunie

Regatta

Între 27-29 iunie 2014, peste 30 de yachturi vor lua startul în Regatta Lufthansa Regina Maria, etapa a II-a din Samsung Romania Cup.

Regatta include cea mai lungă cursa offshore de-a lungul litoralului românesc, cu plecare din Portul Tomis Constanta spre Costineşti – Mangalia – portul Limanu. A doua zi de regatta va cuprinde curse inshore în raza portului Mangalia.

Programul evenimentului incepe in seara zilei de vineri, 27 iunie, cu şedinta tehnică, iar cursa propriu-zisă va avea startul sâmbătă, 28 iunie 2014 la orele 11:30 din rada Portului Tomis, competitorii luând apoi imediat cap compass către Mangalia. Traseul va avea o lungime de aproximativ 24 mile nautice. Coordonatele balizelor şi implicit lungimea exactă a traseelor vor fi anunţate la şedinţa tehnică de dinaintea cursei.

Sâmbătă seara, 28 iunie începând cu orele 21:00, participanţii sunt aşteptaţi la o petrecere surpriză în incinta marinei LifeHarbour Limanu. Duminică vor avea loc curse inshore în Mangalia şi în jurul orelor 16:00 este planificată festivitatea de premiere, unde primii trei clasaţi la fiecare dintre cele două clase de concurs, Racer, respective Cruiser, vor primi diplome si premii.

Această regatta, desfăşurată sub sistem de rating ORC are ca principal organizator Yacht Club Regal Român şi se bucură de prezenta lui Willii Gohl (Germania), unul dintre cei mai cunoscuţi arbitrii internaţionali, cu o vastă experienţă ca judecator în cadrul unor competiţii de top, pe care le-a arbitrat incepând cu anul 1999. Ofiţer principal de cursă este Cristian Tabacu, care de-a lungul carierei sportive a obținut trei titluri de campion național la clasele Optimist, Cadet și Finn și a reprezentat România la mai multe concursuri internaționale. În ultimii ani s-a implicat activ în conducerea și organizarea competițiilor interne și internaționale organizate de cluburi și de Federația Romana de Yachting.

Regatta Lufthansa Regina Maria este una dintre cele 5 regate care fac parte din Samsung Romania Cup 2014, competiţie organizată în parteneriat de către cele mai importante entităţi din yachtingul românesc: Black Sea Sailing Association, Yacht Club Regal Român şi LifeHarbour Marina. Această competiţie este organizată sub umbrela Federaţiei Române de Yachting.