Jucător nou pe piaţa ambarcaţiunilor de mărime medie

Composite Mouldings (CML), o companie cu sediul în Southampton, Marea Britanie, a anunţat intrarea sa pe piaţa de ambarcaţiuni de mărime mijlocie, odată cu construcţia unui cruiser de 14 m, proiect botezat B45.
Compania doreşte ca prototipul să fie gata până la începutul anului 2011. Acesta va fi construit din lemn de cedru îmbrăcat în epoxy, iar viitorii clienţi vor avea posibilitatea să aleagă şi versiunea realizată din compozit cu infuzie de epoxy.

Warwick Buckley, designerul B45 şi director general al companiei se declară un mare iubitor al bărcilor din lemn, dar considera că „ în mod tradiţional ambarcaţiunile au fost construite din lemn, însă evoluţia tehnologică permite acum construcţia din materiale compozite, iar scopul meu este îmbinarea acestor două procedee”.
Primul B45 va fi realizat din fâşii de lemn de 22 mm rigidizate cu răşină epoxidică. Sub linia de plutire coca va fi învelită în aramid, pentru a asigura o rezistenţă sporită. Acestă ambarcaţiune va reprezenta modelul de bază pentru alte trei versiuni ale gamei şi se plănuieşte a fi lansată oficial la Salonul Nautic de la Southampton de anul viitor.

Leave a Reply