Hope, Ricochet și Alexandra – câștigătoarele Regattei Rotary Mangalia

Regatta_Rotary_ Mangalia (2)Echipajele Hope, Ricochet și Alexandra – câștigătoarele Regattei Rotary Mangalia la clasele ORC 1, ORC 2 și, respectiv, Open
Douăzeci de yachturi cu vele din România și Bulgaria au luat startul, sâmbătă, 21 Iulie 2018, la Limanu, în cadrul uneia dintre cele mai inedite competiții de yachting din acest an: Regatta caritabilă Rotary Mangalia. La capătul a șase curse, desfășurate pe parcursul a două zile, podiumul la clasa ORC 1 a fost ocupat de Hope (locul I), LZ Yachting 1991 (locul al II-lea) și Flying Cloud (locul al III-lea), clasa ORC 2 i-a avut câștigători pe Ricochet (locul I), Follow Me (locul al II-lea) și Odysea (locul al III-lea), iar la clasa Open clasamentul a fost: Alexandra (locul I), Freya (locul al II-lea) și Simina (locul al III-lea).
Organizată de Rotary Club Mangalia, Yacht Club Sportiv Seanergya și Asociația Club Sportiv Electrica Balkan și aflată la a VI-a ediție, competiția a avut ca scop promovarea și dezvoltarea yachtingului sportiv românesc, fondurile obținute urmând a fi folosite pentru proiecte caritabile ale Clubului Rotary Mangalia. Evenimentul continua seria proiectelor pe care Clubul Rotary Mangalia le-a inițiat de-a lungul a 15 ani de existență, proiecte menite să sprijine și să apropie comunitatea din zona Mangalia.
Regatta_Rotary_ Mangalia (1)Anul 2018 a venit cu o noutate, regatta promovând și un mesaj puternic ecologic, fiind astfel prima regatta “paper-free” din România. Astfel, înscrierile s-au făcut online, iar panoul oficial al al regattei a fost unul virtual regăsindu-se online la: regatta.seanergya.ro. Organizatorii au ales un format diferit de celelalte competiții ale sezonului optând pentru mai multe curse scurte (inshore) și nicio cursă lungă (offshore).