Genova International Boat Show: 2-10 octombrie 2010

1.400 de expozanţi, 2.300 de ambarcaţiuni, 500 de produse noi

Genova International Boat Show a ajuns la ediţia cu numărul 50, fiind un eveniment care de-a lungul anilor a câştigat treptat statutul de lider la nivel mondial şi a devenit punctul de referinţă internaţională pentru industria de agrement nautic.
Expoziţia, ce va cuprinde ambarcaţiuni cu motor, cu vele, bărci gonflabile, motoare, îmbrăcăminte, accesorii, turism nautic şi servicii va găzdui peste 1.400 de expozanţi şi 2.300 de ambarcaţiuni, dintre care 500 vor fi expuse pe apă. Peste 60% dintre acestea au o lungime mai mică de 10 metri. Peste 36% dintre expozanţi vor veni din străinătate, dovedind încă o dată importanţa internaţională a show-lui.
De-a lungul celor nouă zile de expoziţie vor fi susţinute diverse conferinţe, aplicând formula de talk-show, cu scopul de a oferi o vedere de ansamblu asupra industriei nautice italiene şi de a lansa importante „teme de reflecţie” cu privire la problemele şi provocările pe care acest sector le oferă. Primul eveniment de acest fel va avea loc duminica, 3 octombrie, la 11:30 şi se va numi „Piaţa nautică în cifre”, o analiză a pieţei nautice pentru anul 2009. Competitivitatea internaţională şi politicile fiscale vor fi subiectele cheie ale celei de-a doua conferinţe, care va avea loc luni, 4 octombrie, la 10:30: „Dall’Italia all’Europa, Le politiche per la competitività” (Din Italia în Europa – politicile orientate spre competitivitate). Acest eveniment va fi o oportunitate pentru a vorbi despre importanţa pietei de leasing pentru economia zonelor de coastă şi analiza poziţiei Italiei în raport cu concurenţii săi europeni în sectoare precum fiscalitatea, leasing-ul nautic şi sistemele de creditare. Marţi, 5 octombrie, începând cu ora 10:30, va avea loc conferinţa „Dal presente al futuro, la Nautica Guarda Avanti” (Din prezent spre viitor, industria nautică priveşte înainte). Calendarul de evenimente al salonului va fi încheiat de către conferinţa „Dallo Stato Alle Regioni, sostenere la crescita” (De la stat la regiuni – susţinerea creşterii economice), care va avea loc vineri, 08.10, la 10:30. Această conferinţă va oferi posibilitatea de a se discuta despre descentralizarea gestionarii zonelor de stat şi eficientizarea procedurilor administrative, considerate ca instrumente de dezvoltare pentru sectorul naval italian.
Salonul va fi deschis în fiecare zi de la ora 10 la 18:30. Biletul de intrare va costa 15 euro, iar pentru copiii sub vârsta de 6 intrarea va fi gratuită.

Leave a Reply