Enata Foiler – tehnologie de vârf pentru ambarcațiunile de agrement

Enata Foiler

Enata Foiler: Încă din anul 2018 Foiler a uimit comunitatea nautică prin folosirea aripilor portante cu ajutorul cărora ambarcațiunea este ridicată la 1,5 metri deasupra mării, putând atinge viteze de peste 40 noduri. Aripile FOILER-ului absorb în mod ingenios orice val de pe suprafața apei pentru a crea o călătorie lină, confortabilă și sigură.


Pasagerii pot să-și ia rămas adio de la răul de mare și de la disconforturile obișnuite, cum ar fi durerile de spate sau stropii de apă care însoțesc de obicei o călătorie cu barca.

Enata Foiler


Așezată lângă o ambarcațiune convențională, diferențele dintre aceasta și Foiler sunt clare: fără tangaj, fără ruliu, fără zdruncinături. Chiar și la viteze mari, atunci când marea este agitată, călătoria cu FOILER rămâne lină și confortabilă.

Față de modelul inițial, Enata a adus o serie de îmbunătățiri rezultate în urma a peste 10.000 de ore de teste pre-producție. Ambarcațiunea este dotată cu joysrick pentru a face pilotarea și mai facilă, aripile portante sunt acționate hidraulic, procesul fiind extrem de silențios ți rapid, iar motoarele diesel gemene V8 oferă un total de 740 CP pentru performanțe excepționale de peste 40 de noduri.  

Enata Foiler

ENATA a introdus 54 de noi senzori inteligenți, care colectează date, inclusiv poziționarea volanului, unghiurile și presiunea aripilor la babord și tribord, temperatura de evacuare și indicatorii de performanță și stabilitate ai propulsiei.