Cel mai tânăr concurent s-a înscris în cursa Velux 5 Oceans

Oscar, un tânăr de 19 ani, este unul dintre cei mai entuziaşti navigatori din Marea Britanie, care şi-a confirmat intrarea în cea mai veche cursă solo în jurul lumii – Velux 5 Oceans 2010. Oscar Mead se va alinia împotriva unora dintre cei mai cunoscuţi navigatori din lume pentru cursa de 30.000 de mile care începe în Franţa în luna octombrie.
Oscar a ţinut primele pagini ale ziarelor încă de anul trecut după ce a devenit, la frageda varsta de 18 ani, cea mai tânără persoană care a concurat vreodată la Singlehanded Original Transatlantic Race (OSTAR). Acum, cu un an mai în vârstă, tânărul navigator este de neoprit, şi-a stabilit ca obiectiv pe mare provocarea Velux 5 Oceans, denumită şi Ultimate Solo Challenge. Fiind cel mai tânăr skipper care va intra în turul istovitor de nouă luni în jurul lumii, el a mai declarat că va considera Velux 5 Oceans nu o aventură, ci o competiţie pe care va încerca să o câştige.
Legendarul navigator în jurul lumii şi preşedintele Clipper Ventures, Sir Robin Knox-Johnston a declarat că Oscar este un tânăr navigator foarte talentat, cu mult potenţial, fapt demonstrat cu un an în urmă, când a traversat Atlanticul la OSTAR. 
Condus de Clipper Ventures PLC, Velux 5 Oceans începe din La Rochelle, Franţa, pe 17 octombrie şi va include cinci sprinturi oceanice. După ce va porni din La Rochelle spre Cape Town, cursa va ajunge apoi în Wellington, Noua Zeelandă, Salvador în Brazilia şi Charleston în SUA înainte de a reveni înapoi pe Atlantic până în Franţa.
 

Leave a Reply