Cel mai recent design marca Blohm & Voss: un yacht de explorare de 120 metri

Pentru Blohm & Voss a uimi este ceva firesc şi face parte din strategia de marketing, iar ca argument suprem al acestei afirmaţii stă cel mai recent yacht de explorare de 120 metri. Acesta îmbină rafinamentul, luxul şi atenţia acordată mediului înconjurător.

Acţionat de un sistem de propulsie electric şi motoare twin diesel care fac posibilă atingerea unei viteze maxime de 18,5 noduri, impresionanta ambarcaţiune demonstrează că luxul şi mediul înconjurător sunt două elemente ce pot coexista  în armonie.

Cât priveşte detaliile ce compun atmosfera confortabilă la bord, trebuie precizat că nu s-a făcut rabat de la calitate. Holul de la intrare pe puntea principală este deservit de scări grandioase şi un lift care urcă până la bridge deck. Tot aici, dar la pupa, se află un lounge impresionant ce oferă imagini panoramice de 180º.

Sub bridge deck este localizată cabina proprietarului care găzduieşte un duplex generos şi două cabine de baie, sală de sport şi o cameră de masaj. Salonul domină puntea exterioară şi oferă acces direct la jacuzzi-ul din zona prova. Invitaţii se pot bucura de confortul celor 8 cabine atrăgătoare, dintre care şase se află pe puntea principală, în timp ce celelalte două sunt duplex-uri VIP complet utilate cu dormitor, dressing şi baie.

Puntea invitaţilor include o zonă de luat masa, un lounge, dar şi balcoane pe fiecare porţiune exterioară de unde se poate admira piscina încântătoare. Spre prova, într-o comuniune directă cu marea, se găseşte o porţiune prelungită ca trăsătură distinctivă a acestei bărci. Beach clubul spaţios se extinde pe două nivele cu acces direct spre duşuri.

La bordul acestui gigant pot fi stocate echipamente de explorare, cum ar fi tender-e cu dimensiuni cuprinse între 5,5 m şi 16 m, un hidroavion, o maşină amfibiu şi chiar şi un submarin de 8,50 m. Yachtul mai include şi două helipaduri, fiecare putând să suporte o încărcătură de până la 5 tone.

Leave a Reply