Cannes Yachting Festival își redeschide porțile pe 8 septembrie

Cannes Yachting Festival

În mod tradițional, primul eveniment nautic al toamnei și cea mai importantă expoziție nautică outdoor din Europa, Cannes Yachting Festival își va redeschide porțile pentru cea de-a 43-a ediție în perioada 8-13 septembrie, fiind de altfel și primul eveniment la scară internațională care se va redeschide după perioada de lock-down prin care a trecut Europa în primăvara acestui an.

Aproape 400 de ambarcațiuni cu dimensiuni între 3 și 42 de metri vor fi expuse pe apă sau pe uscat în cele două porturi, Vieux Port și Port Canto, cu respectarea strictă a măsurilor de distanțare socială impuse pentru a limita răspândirea virusului Covid-19.

Organizarea celei de-a 43-a ediții a Cannes Yachting Festival a fost posibilă după două anunțuri importante:

1 – UNDA VERDE DIN PARTEA GUVERNULUI FRANȚEI care în data de 27 iulie a decis reluarea evenimentelor cu public indiferent de dimensiunea acestora cu respectarea măsurilor de protecție.

2 – OBȚINEREA ETICHETEI “SAFE & CLEAN” CREATĂ DE APAVE: datorită Planului general de securitate și sănătate (PGSS) elaborat pentru a permite deschiderea expoziției în cele mai bune condiții de sănătate posibile, Cannes Yachting Festival este primul eveniment care a obținut eticheta „Safe & Clean”. Scopul acestei noi etichete, ca răspuns la această criză de sănătate fără precedent, este să asigure vizitatorii și expozanții cu privire la capacitatea organizatorilor de a-i întâmpina în condiții de siguranță adecvate, în conformitate cu standardele actuale. Creată de APAVE pe 18 mai, eticheta „Safe & Clean” atestă faptul că măsurile de sănătate, având în vedere riscul de Covid-19, au fost implementate corespunzător pentru a sprijini instituțiile publice și private.

„Securitatea sanitară a expozanților, vizitatorilor și membrilor personalului este în centrul preocupărilor noastre mai mult ca niciodată în acest an. Dorim să îi întâmpinăm și să le permitem să se bucure liniștiți de participarea la acest eveniment. Este foarte important pentru noi că protocolul de sănătate la care lucram de câteva luni a fost certificat „Safe & Clean” de către APAVE pentru a da un semnal puternic și a-i liniști pe clienții noștri. Profesiunea noastră de organizatori de evenimente nu lasă loc pentru improvizație, totul s-a făcut cu adevărat astfel încât vizitele la expoziție să aibă loc în cele mai bune condiții posibile. Prin urmare, vizitatorii și expozanții vor putea profita la maximum de Cannes Yachting Festival cu liniște sufletească.” a explicat Sylvie Ernoult, directorul Cannes Yachting Festival.