Cannes International Boat & Yacht Show 2010 a ajuns la cea de-a 33-a ediţie

Cu câteva luni înainte de deschiderea celui de-al 33-lea Cannes International Boat and Yacht Show, nume mari din industria internaţională constructoare de bărci şi-au intensificat dorinţa şi ingeniozitatea pentru a-şi adapta oferta la noua ordine mondială. Dacă sectorul ambarcaţiunilor de agrement şi yachturilor de lux a fost puternic lovit pe tot parcursul sezonului 2008/2009 de înrăutăţirea condiţiilor economice, se pare că a sosit momentul pentru o recuperare uşoară, susţinută de interesul puternic al comunităţii de yachting. Nu există nicio îndoială că noile modele şi avanpremierele vor fi în portul de la Cannes începând cu data de 8 septembrie.

Mulţumită ofertei deosebit de bogate pe de o parte şi vizitatorilor de calitate superioară pe de altă parte, Cannes Boat and Yacht Show se bucură de o notorietate care acum ajunge dincolo de graniţele Europei. Cu 50% din expozanti provenind din 25 de ţări, Cannes s-a impus ca un eveniment internaţional ferm. Deşi ţărilor europene sunt cele mai reprezentate de către expozanţi, prin prezenţa franceză, şantierele navale italiane, britanice, spaniole şi germane, Eric de Saintdo, directorul show-lui, este foarte mulţumit cu privire la numărul tot mai mare de expozanţi din Statele Unite, Rusia , Emiratele Arabe Unite, Asia şi chiar apariţia unora din Turcia a căror bărci oferă un calibru foarte mare de construcţii şi finisaje.

Cele mai mari nume din industria internaţională constructoare de bărci s-au înscris deja pentru spectacol. De-a lungul pontoanelor, vizitatorii vor fi din nou surprinşi de simbolurile excepţionale ale know-how-ului: Azimut Benetti, Baglietto, Beneteau, Cantieri di Pisa, Ferretti Group, Jeanneau, Peri Yachts, Pershing, Princess, Riva, Rodriguez Group, Sanlorenzo, Sunseeker, Heesen Yachts şi Wally… De asemenea, aceştia vor avea posibilitatea de a descoperi un nou venit, şantierul naval Monte Carlo Yachts, care va lansa primul său yacht, MCY 76, o premieră exclusivă la Cannes, pe 8 septembrie.

Spectacolul va include caracteristici majore care l-au consacrat, şi anume o ofertă deosebit de cuprinzătoare de ambarcaţiuni mici şi mari, cu vele şi motor, dintre care 95% vor fi dispuse pe apă, fiind disponibile chiar şi pentru sea trials.
De asemenea, trebuie remarcat faptul că în 2010, Cannes Boat and Yacht Show va avea un număr semnificativ crescut de ambarcaţiuni cu vele mari şi catamarane prezente.

Evenimentul va debuta în perioada 8-13 septembrie 2010, în Vieux Port de Cannes şi Port Pierre Canto, însă pentru noutăţi vizitaţi site-ul www.salonnautiquecannes.com.

Leave a Reply