Campionatul Național Open de Match-Race 2019

În perioada 9-12 mai, pe Lacul Limanu din județul Constanța a avut loc Campionatul Național Open de Match-Race. La doar o săptămână după ce Marina Limanu a găzduit o etapă a European Match-Race Tour 2019, ambarcațiuniunile românești s-au întrecut acum pentru titlul de campion național. Învingătoare a ieșit echipa condusă de Iulia Fulicea, care a câștigat locul 1, urmată de echipa lui Cătălin Corduneanu pe locul 2 și de cea a lui Raul Tanislav pe locul 3.


Campionatul, aflat la a doua ediție, a fost organizat de Clubul Sportiv Sailing Academy și de NauticLine International, sub egida Federației Române de Yachting. Spre deosebire de fleet racing, tipul de concurs cel mai des întâlnit în România, concursurile de tip match-race sunt curse unu la unu în care competitorii se întrec pe rând unul cu celălalt, primii patru clasați ajungând în semi-finale, iar apoi în finală. Vântul a fost slab spre mediu, iar bărcile de concurs au fost din clasa First 21.7.
La clasa Open au participat și două echipaje din Bulgaria, conduse de Boyan Kostov și de Ivan Georgiev, care s-au clasat pe locurile 2, respectiv 3, primul loc fiind câștigat tot de echipa Iuliei Fulicea.

foto: Sebastian Moise