boot Düsseldorf sărbătoreşte 50 de ani!

Pe 27 noiembrie, acum 50 de ani, într-o zi ceţoasă de noiembrie, în regiunea germană a Rinului de Nord-Westfalia, expoziţia nautică de la Düsseldorf își deschidea pentru prima dată porțile.

Doar 116 expozanți erau adunaţi în halele expoziționale din Fischerstraße. Însă, încă de la început, oamenii din Düsseldorf au fost entuziasmați de spectacolul „nautic” ce avea loc în oraşul lor.
Ideea a încolţit în mintea a doi pasionați de sporturi nautice. Jurnalistul Horst Schlichting și directorul centrului expoziţional Kurt Schoop au dezvoltat această idee nebunească organizând o expoziţie nautică în cel mai populat stat federal din Germania.

Rezultatele au fost pe măsură! 33.000 de vizitatori au vizitat cu entuziastm expoziţia. Curând, aceasta a devenit o atracție media ce oferea celebrităților internaționale o platformă excelentă de prezentare. Lista vizitatorilor iluştrii devenea tot mai lungă: regele Carl Gustav și regina Silvia, prințul Rainier și fiul său Albert, regele Harald al Norvegiei, Printul Edward al Marii Britanii, ministrul culturii elen, actrița Melina Mercouri sau vedete din lumea surfingului precum Robbie Naish și Björn Dunkerbeck s-au numărat printre invitații la boot Düsseldorf.

Dar nu numai boot îşi sărbătorește jubileul în acest an. De asemenea, macaraua „Big Willi”, numită după nașul său, fostul ministru de interne al NRW, Willi Weyer, a împlinit o vârstă rotundă anul acesta. Willi este în „serviciul” boot dusseldorf de 40 de ani, iar în decembrie și ianuarie ridică aproximatix 40 de ambarcaţiuni din apele Rinului și le aşează cu grijă pe trailerul ce le va transporta în sălile de expoziție.