boot Düsseldorf: Cruising Seminar cu Jimmy Cornell şi Sönke Roever

În cadrul expoziţiei boot Düsseldorf va avea loc, pe data de 24 ianuarie, cea de-a a 4-a ediţie a Cruising Seminar găzduit de cunoscutul circumnavigator și expert în navigaţie Sönke Roever. Alături de acesta, la seminar vor fi prezenţi şi cunoscutul navigator de origine română Jimmy Cornell alături de alţi experţi din domeniul navigaţiei.
Primele trei ediţii ale seminarului s-au dovedit a fi un real succes, cu peste 250 de participanți din peste 25 de țări.

Sönke Roever este un marinar foarte experimentat, care a navigat peste 80.000 de mile marine, a vizitat peste 50 de țări pe mare și a petrecut peste 600 de nopți la ancoră.
În cadrul seminarului acesta va aborda subiecte precum aspectele esențiale ale navigaţiei pe mare, manevre, ancorare și navigaţie pe timp de noapte.


Alături de el, Jimmy Cornell, va vorbi despre despre principalii factori care pot contribui la succesul sau eșecul unui voiaj. Printre acestea se numără alegerea bărcii, a echipamentelor şi a echipajului „potrivit”. De asemenea, va vorbi despre cum să faci faţă situaţiilor urgente şi despre sculele şi piesele de schimb pe care este bine să le ai la bord atunci când pleci într-un voiaj.
Jimmy are peste 200.000 de mile nautice de experiență. El a navigat de mai multe ori în jurul lumii, prin pasajul de nord-vest în Antarctica. Jimmy este, de asemenea, un cunoscut autor al cărților de navigaţie și fondatorul unor curse populare precum Atlantic Odyssey.


Puteţi afla mai multe depre acest seminar accesând: www.blauwasser.de/ics