Boot Düsseldorf – raportul final a dezvăluit o creştere a numărului de vizitatori

În ciuda recesiunii economice, târgul din acest an de la Düsseldorf s-a încheiat cu o creştere de 0,9% a numărului de vizitatori.

Potrivit organizatorului Messe Düsseldorf, mai mult de 240.000 de oameni din 60 de ţări au participat la cele nouă zile ale evenimentului, desfăşurat în perioada 23-31 ianuarie. Aproximativ 1568 de expozanţi din 55 de ţări au fost, de asemenea, prezenţi cu o gamă largă de barci noi, echipamente şi accesorii, ocupând cele 17 hale expoziţionale.

Werner Matthias Dornscheidt, CEO al Messe Düsseldorf, a declarat că au fost atinse toate obiectivele propuse în această ediţie 2010, oferind industriei nautice un impuls pozitiv la început de an. Conceptul, care a avut ca target activităţi de implicare şi experimentare a sporturilor acvatice de către vizitatori în halele expoziţiei, s-a bucurat de un succes răsunător.

Anul acesta cererea de veliere şi bărci cu vele a fost mai ridicată, iar preţurile competitive i-au oferit acestui sectorul un binemeritat impuls. Cel mai popular segment a fost al bărcilor cu lungimi de până la 12 metri (39 picioare). Sectorul motorboats s-a bucurat de multă atenţie de asemenea. Singurul care pare că stagnează este sectorul yachturilor mari. Companiile de charter şi expozanţii activi din sectorul turismului acvatic au raportat vânzări mai mari decât anul trecut, mulţi descriind boot 2010 ca fiind cel mai bun din ultimii ani.

Ediţia viitoare boot Düsseldorf este programată să aibă loc în perioada 22-30 ianuarie 2011.

 

Leave a Reply