CaBella 620 C_Finnboat_Yachting_Pleasure (1) orice brand care se respectă, Bella prezintă în fiecare an noutăți. Fie că vorbim de modele absolut noi, fie că sunt doar facelift-uri sau mici îmbunătățiri, această grijă permanentă a producătorului face ca produsele să rămână contemporane și competente pe piață.

Noua barcă Bella 620C are o lungime de 6 metri și este construită pe aceeași cocă cu Bella 620HT și DC. Aceasta completează flota existentă și vine în întâmpinarea clienților care din diverse motive optează pentru o barcă mai mică decât modelele superioare, Raid și Patrol, dar asemănătoare cu acestea.

Bella 620 C_Finnboat_Yachting_Pleasure (2)În varianta configurată barca oferă o cabină și o punte destul de spațioasă, peste așteptări. În pupa bărcii avem o punte primitoare pe care se poate ajunge cu ușurință la bord datorită platformei de înot prelungite, care flanchează totodată și motorul. Pentru protecția pasagerilor în mers, motorul este încadrat de o balustradă metalică care îl desparte de punte. Spațiul de pe această punte poate fi folosit pentru instalarea unei mese sau pentru transportarea unor materiale/obiecte mai voluminoase păstrând spațiul din cabină strict pentru pasageri și bagaje. Pentru accesul în cabină avem o ușă cu deschidere culisantă foarte potrivită pentru ambarcațiunile de această dimensiune. O uşă cu deschidere normală (cu balamale) ar fi impiedicat utilizarea spațiului la maxim. Cabina are patru locuri (în varianta testată) dar poate să fie echipată cu banchete şi pentru şase locuri. Acestea sunt amplasate simetric de o parte şi de alta a culoarului care face legătura cu prova, dar mai sus cu aproximativ 15 cm faţă de acesta (vezi foto). Deasupra cabinei există un cadru metalic care poate fi folosit şi pe post de portbagaj.

Bella 620 C_Finnboat_Yachting_Pleasure (3) Bella 620 C_Finnboat_Yachting_Pleasure (5) Bella 620 C_Finnboat_Yachting_Pleasure (6) Bella 620 C_Finnboat_Yachting_Pleasure (7) Bella 620 C_Finnboat_Yachting_Pleasure (8)Poziţia pe scaunul conducătorului este corectă, oferind o bună vizibilitate, iar datorită geamurilor laterale se poate privi cu uşurinţă în jurul bărcii la 360 grade. Uşa care duce din cabină spre prova bărcii are balamale şi se deschide către exterior.Pentru ca uşa vitrată să nu incomodeze, au creat o zonă asimetrică pe puntea din prova bărcii lăsând spaţiu pentru şezut doar în babord. Această soluţie ingenioasă, care nu este foarte des întâlnită la alte ambarcaţiuni, contribuie de asemenea la optimizarea spaţiului.

În prova, de o parte şi de alta, sunt amplasate balustrade solide, foarte bune pentru pasagerii care vor să rămână pe această punte în timpul mersului. De cabină m-am bucurat pe deplin datorită vremii nefavorabile şi pot să zic că m-am considerat fericit mai ales când, pe timp de ploaie, am abuzat şi de ştergătorul de parbriz.

Barca este stabilă şi se descurcă bine şi pe valuri, dar de preferat ar fi ca repartiţia greutătii la bord să fie oarecum simetrică (babord/tribord). Motorul Mercury de 150 CP a răspuns aşteptărilor în contextul în care la bord am fost trei persoane fără bagaje.

Bella 620C este o barcă pe care o consider potrivită pentru o plimbare în Deltă, mai ales toamna târziu, când capriciile vremii pot strica momentele minunate dintr-o excursie.

Specificaţii tehnice:

Lungime: 6,35 m

Lăţime: 2,34 m

Pescaj: 0,75 m

Greutate: 1100 kg + motor

Capacitate pasageri: 7

Locuri de dormit: 2

Motorizare recomandată: 100-150 CP

Capacitate rezervor combustibil: 144 l

Capaciate rezervor apă: 10 l

Categorie CE: C

text: Ionuţ Tudose