Groupe Beneteau achiziţionează şantierului naval RODMAN LUSITANIA

Groupe Beneteau finalizează constituirea polului său industrial în Portugalia odată cu achiziţionarea şantierului naval RODMAN LUSITANIA

În urma achiziției recente a șantierului naval STARFISHER, Groupe Beneteau a anunțat astăzi achiziționarea șantierului naval RODMAN LUSITANIA, creând astfel un centru de producție portughez dedicat bărcilor cu motor sub 40 de picioare.

„Așa cum a anunțat în planul strategic Let’s Go Beyond!, Groupe Beneteau urmărește organizarea activitații sale industriale după tipul și dimensiunea ambarcațiunilor produse. Această achiziție ne va permite să ne consolidăm prezența în Portugalia pentru a deservi piața foarte dinamică a bărcilor cu motor mici (sub 40 de picioare). Șantierul va sprijini celelalte unități de prosucție din Polonia și America care nu aveau o capacitate de producție care să acopere necesarul. Bărcile de dimensiuni medii, de până la 60 de picioare, sunt produse în Franța, în timp ce unități mari de la 60 la 80 de picioare sunt construite în Franța și Italia”, explică Jérôme de Metz, președinte și CEO al Groupe Beneteau. Situat în Gandra, în nordul Portugaliei, șantierul naval RODMAN LUSITANIA se intinde pe o suprafata de aproximativ 60.000 metri patrati. În impas pentru unii ani, șantierul își va relua activitatea în 2022, producând ambarcațiuni mici cu motor. Cele două șantiere navale, STARFISHER și RODMAN LUSITANIA, sunt situate la aproximativ zece kilometri unul de celălalt și vor fi grupate în GB Portugal Lda, filiala portugheză a Groupe Beneteau. În viitor, această companie va produce aproximativ 1.000 de bărci pe an și va angaja în jur de 700 de oameni.