Abby Sunderland localizată în Oceanul Indian

Abby Sunderland, tânăra navigatoare de 16 ani, a pus lumea pe jar până astăzi când a fost interceptată navigând pe apele agitate ale Oceanul Indian fără un catarg, însă în siguranţă, la bordul ambarcaţiunii proprii de 40 picioare, aşteptând sosirea echipelor de salvare.

Un avion australian cu 11 observatori instruiti au găsit-o pe Sunderland, care joi activase două balize de urgenţă semnalizând ajutorul internaţional, nu la mult timp după zorii zilei de vineri, luând legatura cu ei printr-un un post de radio marin.

Navigatoarea din Thousand Oaks, California, care încearcă să devină cea mai tânără persoană care a navigat solo în jurul lumii, pierduse un catarg şi greementul după ce barca sa a fost răsturnată de valurile agitate. Poziţia sa este extrem de îndepărtată, la mai mult de 2.000 de mile de Australia şi Africa.

Părinţii fetei, Marianne şi Laurence Sunderland, au refuzat să dea declaraţii presei în zilele în care s-a înregistrat dispariţia sa. Abby a declarat echipajului elicopterului de salvare că este bine şi nu are răni grave.

Cu toate acestea, intervenţia de salvare nu a fost făcută. Cea mai apropiată navă care se îndreaptă spre poziţia ei este la aproximativ 30 ore distanţă, dar vânturile şi valurile feroce ajunse la aproape 40 de picioare se atenuează. Autorităţile australiene, americane şi franceze de căutare şi salvare cooperează în încercarea de salvare a tinerei.

Leave a Reply