Abby Sunderland abandonează expediţia nonstop în jurul lumii

Adolescenta, una dintre fetele de 16 ani aflate în expediţii diferite de navigare solo în jurul lumii, nonstop şi neasistate, a anunţat că se va îndrepta spre Cape Town, Africa de Sud, pentru a repara un sistem autopilot defectuos.

Liceana din Thousand Oaks, California, a anunţat pe blogul propriu că îşi va continua aventura după aceste reparaţii şi îşi propune să devină pur şi simplu cea mai tânără persoană care a circumnavigat solo planeta într-un velier.

Jessica Watson, rivala lui Sunderland, este aşteptată să încheie circumnavigarea sa nonstop la sfârşitul lunii mai. Watson, care este cu cinci ani mai mare decât Sunderland, suportă condiţii meteo dificile la bordul velierului său roz de 34 picioare în timp ce călătoreşte mai jos de Australia, în drum spre punctul final la Sydney Harbor. Watson a părăsit Sydney în octombrie anul trecut.

Sunderland care a plecat din Cabo San Lucas, Mexico, la începutul lui februarie, la bordul unei bărci de 40 picioare, a experimentat probleme cu pilotul automat în ultimele săptămâni, inclusiv în timpul unei traversări precare în jurul trecătoarei Cape Horn la vârful Americii de Sud. La un moment dat, pe o mare agitată şi temperaturi foarte joase, îndrăzneaţa navigatoare a trebuit să cârmească de pe punte timp de 24 ore continue.  

Laurence Sunderland, tatăl lui Abby, va zbura în Cape Town şi o va ajuta pe tânără la reparaţii. Acesta a mai adăugat că şi fratele mai mare a lui Abby a făcut 13 opriri şi totuşi a fost considerat un erou, în timpul circumnavigaţiei sale solo, încheiată pe 17 iulie 2009.

Pentru a pune în perspectivă aceste aventuri, mai mult de 3.000 oameni au reuşit să escaladeze muntele Everest în ultimii 56 de ani. Potrivit Asociaţiei Americane de Sailing, mai puţin de 250 persoane au navigat singure în jurul lumii de când Joshua Slocum a înregistrat prima circumnavigare solo documentată în 1898.

Leave a Reply