A început numărătoarea inversă pentru weekendul VELUX din La Rochelle

În weekendul 15-17 octombrie, oraşul francez va fi gazda evenimentului Sustainability@La Rochelle, organizat de VELUX Group.

Mai mult de 500 de invitaţi, sportivi, arhitecţi, jurnalişti, vor fi în La Rochelle (Franţa), pentru unul dintre cele mai importante evenimente internaţionale ale anului.

Talentul şi curajul sunt cuvintele cheie ce definesc cele 3 momente distincte ale evenimentului Sustainability@La Rochelle:

1. Startul cursei în jurul lumii din cadrul competiţiei VELUX 5 OCEANS în care cei mai curajoşi navigatori din lume înfrunta singuri forţele naturii pentru a purta cu ei mesajul sustenabilităţii.

2. Ceremonia de premiere a concursului internaţional de arhitectură International VELUX Award 2010 unde personajele principale vor fi tinerii studenţi care au avut curajul şi curiozitatea de a explora direcţii noi de utilizare a luminii naturale în arhitectură.

3. Prezentarea pavilionului “VELUX Concept House“ realizat de specialişti din sectorul construcţiilor care au avut curajul să înfrunte stilul tradiţional şi să dezvolte concepte noi,  pentru o viaţă sustenabilă.

La Rochelle este capitala regiunii Charente-Maritime şi este unul dintre cele mai atractive şi dinamice oraşe din Franţa, datorită deschiderii la Oceanul Atlantic şi arhitecturii deosebite. Oraşul este cunoscut deja ca locul preferat al iubitorilor de yachting din Franţa, şi, de acum, al skiperilor de pretutindeni, care vor urmări startul în cea mai mai dură competiţie de yachting din lume, VELUX 5 OCEANS.

Cunoscut sub numele de Oraşul Luminilor, La Rochelle este locul ideal pentru decernarea premiilor în cadrul concursului International VELUX Award. Sub conceptul Light of Tommorow, International VELUX Award 2010 a provocat studenţii să exploreze tema luminii solare şi a luminii naturale în cel mai amplu sens, în scopul înţelegerii acestei surse specifice şi relevante de lumină şi energie.

VELUX Concept House, casa ce va putea fi vizitată în La Rochelle, este soluţia propusă de grupul VELUX ca răspuns la schimbările de mediu şi climatice. Aceasta a fost construită cu scopul de a obţine un echilibru între eficienţă energetică, climat interior şi mediu. Sustenabilitatea este un concept promovat de autorităţile locale din La Rochelle, care sprijină construcţiile eco şi valorificarea energiilor regenerabile în construcţii. „Autorităţile locale din La Rochelle susţin conceptul de sustenabilitate prin acţiunile lor. Trebuie menţionat că primele biciclete de închiriat au apărut în La Rochelle în 1976 iar iniţiativa pornită în `97,« Jour sans voiture » (Ziua fara masina), se continuă şi astăzi şi încearcă să ofere o altă perspectivă asupra mijoacelor de transport. Toate acestea ne-au făcut să optăm pentru oraşul francez ca oraş gazdă al evenimentul Sustainability @ La Rochelle.”, a declarat Hans Wreifält, CEO VELUX România.

Prin produsele inventate şi dezvoltate de mai bine de 65 de ani, compania VELUX contribuie la îmbunătăţirea climatului interior al spaţiilor de locuit, aducând lumina naturală şi aerul proaspăt în interiorul mansardei. VELUX produce o gamă largă de ferestre de mansardă, potrivite atât acoperişurilor înclinate cât şi celor tip terasă, jaluzele, rulouri interioare şi parasolare, produse de instalare, dispozitive de comandă şi control. Grupul VELUX deţine fabrici în 11 ţări şi companii de vânzări în 40 de ţări şi reprezintă, la nivel mondial, unul dintre cele mai puternice nume din sectorul materialelor de construcţii, ale cărui produse sunt vândute peste tot în lume. Grupul VELUX are aproximativ 10.000 de angajaţi şi este proprietatea VKR Holding A/S, companie cu răspundere limitată deţinută de către familia fondatoare şi fundaţii. Grupul VELUX este prezent în România din 1997, prin intermediul companiei proprii, VELUX România S.R.L. Pentru detalii vizitaţi www.velux.ro şi www.velux.com.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm contactaţi:

VELUX România, Catalina Ratiu, Strategic Manager, Telefon: + 40 268 42 55 77

E-mail: catalina.ratiu@velux.com, www.velux.ro

SPIN COMMUNICATIONS, Ofelia Năstase, Senior PR Executive, Telefon: + 40 31 06 01 226/ + 40 753 029 773

E-mail: o.nastase@spin-communications.com

Leave a Reply